Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській філармонії презентуватимуть проект “Beatles”

Львівська філармонія презентує спільний проект камерного оркестру “Віртуози Львова” та відомого джазового піаніста Юрія Боня “Beatles”: Кохання назавжди” — про це «Гал-info» повідомив керівник проекту, заслужений діяч мистецтв України Сергій Бурко.
Відомі львівські музиканти, об’єднані однією ідеєю, задумали цей проект ще в 2005 році, коли і відбувся перший концерт у Львівській опері з великим успіхом. Це довело, що львівські меломани із захопленням приймають такі проекти і з нетерпінням очікують на такого роду акції. І тому, перед самим Новим роком музиканти-однодумці, шанувальники легендарних “Beatles”  знову зберуться разом на сцені Львівської філармонії, щоб заграти улюблені світові шлягери.
Оркестр “Віртуози Львова”, до складу якого входять кращі львівські музиканти, знаний не лише в широких колах нашого міста, а й далеко за межами нашої держави завдяки численним успішним гастролям в Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Словаччині, Польщі. Засновником та диригентом оркестру є заслужений діяч мистецтв України сам Сергій Бурко, а художнім керівником та незмінним концертмейстером оркестру є заслужений артист України Володимир Дуда.
Оркестр виконає аранжування для камерного оркестру пісень “Beatles” львівського музиканта Євгена Філіпова, виконає “Бітлз кончерто гроссо” улюбленого композитора легендарної групи.
Зіркою вечора стане улюбленець публіки, відомий джазовий піаніст Юрій Бонь – музикант, який виховав не одне покоління академічних та джазових піаністів. Юрій Бонь є наш земляк, який вже більше десяти років живе та працює в Польщі, де викладав у Люблінському університеті ім. М.Кюрі-Склодовської, а згодом заснував авторську школу. Піаніст однаково впевнено почуває себе в стилістиці різних епох, та справжньою стихією Юрія Боня є джаз.
Концерт відбудеться 26 грудня 2006 року у Львівській філармонії.
У різних інтерпритаціях, в різних формах “бітломани” з цілого світу й досі намагаються висловити своє захоплення “ліверпульською четвіркою”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ