Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії відбудеться концерт відомого російського скрипаля Сергія Кравченка

27 лютого 2007 року у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт відомого скрипаля, народного артиста Росії Сергія Кравченка у супроводі Львівського камерного оркестру «Академія». Про це сьогодні, 26 лютого 2007 року, під час прес-конференції повідомив художній керівник та диригент оркестру, народний артист України Мирослав Скорик.
 Приїзд до Львова професора Московської державної консерваторії ім. П. Чайковського Сергія Кравченка засвідчує важливу співпрацю між українськими музикантами та музикантами світової слави. Важливою подією концерту також стане приїзд до Львова відомого композитора, львів'янина за походженням Адріана Корчинського.
Під час концерту прозвучить Концерт для скрипки, органу і струнного оркестру «Сім слів Христа на хресті» Адріана Корчинського. Виконання твору стане прем'єрою в Україні.
Партію органу виконає заслужена артистка України — Анна Станько.
Також в програмі концерту прозвучать Хорал Ганни Гаврилець, Сьома партита для струнних Мирослава Скорика, та ще одна прем'єра в Україні —  П'ять каприсів для скрипки і струнних Н. Паганіні в обробці Е. Дєнісова.
Сергій Кравченко — учень знаменитого скрипаля Леоніда Когана. Скрипаль веде активну концертну діяльність і дає майстер-класи як в Росії, так і в Австрії, Німеччині, Польщі, Італії, Японії, Кореї, Болгарії, Франції, Іспанії, Бельгії, Люксембургу, США, Австралії. Серед учнів Сергія Кравченка є багато лауреатів Міжнародних конкурсів, професор є членом журі багатьох Міжнародних конкурсів, ним випущено багато записів в Росії, Австрії, Німеччині, Франції, Іспанії та інших країнах.
 Адріан Корчинський — композитор – представник московської композиторської школи, навчався в Т.Хрєннікова та О.Чайковського, а також піаніст – вихованець Л.Наумова. Музику Адріана Корчинського відрізняє полістилістика, широкий діапазон творчості – від пісень і музики для художніх фільмів до творів для симфонічного оркестру.
Камерний оркестр «Академія»Львівської державної музичної академії ім. Миколи Лисенка був заснований 1959 року і є першим ансамблем подібного типу в Україні. Оркестр є лауреатом багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Оркестр є першим виконавцем та інтерпретатором творів відомих львівських композиторів Миколи Колесси, Мирослава Скорика, Віктора Камінського, Олександра Козаренка, Юрія Ланюка та ін. З оркестром виступали світової слави музиканти: Г.Кремер, І.Ойстрах, Ю.Башмет, О.Криса, В.Співаков та багато інших. Оркестром здійснено понад 60 фондових записів на Національному радіо, телевізійних програм.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ