Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії відбудеться концерт з нагоди 15-річного ювілею інструментального ансамблю «Високий Замок»

25 листопада о 18:00 у Львівській філармонії відбудеться мистецька імпреза, присвячена 15-річчю концертної діяльності Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок». Про це сьогодні, 12 листопада, повідомили організатори.

Концерт складатиметься з двох відділів, де прозвучать найкращі класичні, народні та популярні твори з творчого доробку колективу. Триватиме концерт близько двох годин. Окрім, ювіляра «Високого замку», у концерті візьме участьдует «Бандурна розмова»; Наталя Марківська (вокал); Оксана Муха (вокал); Олександр Божик (скрипка); Олеся Киричук (вокал); Ольга Фенюк (сопрано); Орест Цимбала (вокал); Тріо «Крайня хата».

Керівник проектухудожній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Андрій Яцків.

Довідка.

Ансамбль «Високий Замок» розпочав діяльність восени 1997 р. Всі учасники колективу є професійними музикантами, котрі об’єднані ідеєю популяризації української класичної та народної музики. З серпня 1999 р цей унікальний ансамбль працює у Львівській обласній філармонії. А унікальний він своїм інструментарієм і своєрідним стилем. Кожен учасник блискуче володіє не тільки своїм основним інструментом, але й широким набором інших інструментів, що дозволяє виконувати твори різних епох, стилів і напрямків в їх автентичному звучанні.

Інструментальний ансамбль «Високий Замок» багато гастролює не тільки по Україні (концертні зали Західної України, Полтавщини, філармонії Одеси та Вінниці), а також у Польщі, Білорусі, Угорщині, Бельгії, Голландії, Іспанії та Німеччині.

У доробку колективу чотири компакт-диски: «Перлини класичної музики», «Весела мандрівка», «Христос ся рождає» та «Повстанське танго».

У травні 2009 р. інструментальний ансамбль «Високий Замок» за наказом Міністерства культури і туризму був удостоєний почесного статусу «Академічний».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ