Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львівській філармонії відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору

Сьогодні, 24 листопада, у Львівській обласній філармонії відбувся вечір-реквієм пам’яті жертв Голодомору. На сцені філармонії народна артистка України Ніна Матвієнко виконала «Панахиду за померлими з голоду» Євгена Станковича на вірші Дмитра Павличка. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Захід по вшануванню жертв Голодомору в Україні відбувся при переповненій залі. Майстерність виконання «Панахиди за померлими з голоду» Євгена Станковича вразила публіку до сліз. Наприкінці заходу присутні вшанували померлих хвилиною мовчання.

У заході також візяли участь: протодиякон Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, заслужений артист України Назарій Дадак, народний артист України, читець Василь Ілащук, композитор Євген Станкович та поет Дмитро Павличко. Дирегентом-постановником заходу є Генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп. Під його художнім керівництвом на сцені Концертного залу імені Станіслава Людкевича виступатимуть одразу три колективи Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Галицький академічний камерний хор, Мішаний хор Львівського державного музичного училища імені С. Людкевича.

Нагадаємо, що «Панахида за померлими з голоду» – один із найкращих творів Євгена Станковича. Додамо також, що твір вперше прозвучав у Львові, хоча багато разів до цього виконувався у світі.



Відео: philharmonia.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ