Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії звучатимуть іспанські мотиви

В суботу, 31 березня, на сцені Львівської філармонії виступатимуть виконавці, які представляють Іспанію. Серед них добре знаний львівській публіці по співпраці з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів» диригент Алексіс Соріано, та його співвітчизник Хосу де Солаун Сото, повідомили у філармонії.

Для проведення концерту Львівська філармонія запросила на філармонійну сцену Алексіса Соріано, одного з головних запрошених диригентів Оркестру Державного Ермітажу, а також головного диригента Молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів», який вже став добре відомим львівським меломанам та віртуоза-піаніста з Іспанії Хосу де Солаун Сото, який виконає твір С. Рахманінова Концерт №3 для фортепіано з оркестром, один з найбільш відомих творів автора, що славиться своєю технічною та музичною вимогливістю до виконавця. Однак, у своїх творах автор «відпочивав», то ж у самій музиці можна почути «вільне дихання», «широкі простори природи», «політ душі».

П. Чайковського називають одним з найвеличніших композиторів в історії музики, а основний зміст його симфоній полягає у розкритті духовного світу людини та його взаємодії зі зовнішнім. Симфонія № 1, це перший твір, який написав композитор після переїзду до Москви і знаменує собою перехід автора справді вільної художньої творчості, як писав сам композитор «У симфонії або сонаті я вільний, немає для мене жодних обмежень...»

А Увертюра до опери «Сорока-злодійка» Дж. Россіні демонструє добірність і блиск мелодійного натхнення, природність і легкість ритму, щирість характеру.

Світова класика у виконанні віртуоза-піаніста та диригента з Іспанії набуває особливого забарвлення та темпераменту.

У програмі:

Дж. Россіні. Увертюра до опери «Сорока-злодійка», 

П. Чайковський. Симфонія № 1,

С. Рахманінов. Концерт № 3 для фортепіано з оркестром

Довідка:

Алексіс Соріано

Алексіс Соріано – вже добре знаний львівській публіці диригент – отримав освіту в Мадридській королівській консерваторії, Королівському північному коледжі м. Манчестер, Музичному інституті м. Клівленд, а також в Санкт-Петербурзькій консерваторії ім. М. А. Римського–Корсакова по класу симфонічного і оперного диригувания у професора Іллі Мусіна.

Диригував в Іспанії більшістю симфонічних оркестрів, а з 1998 року – один з головних запрошених диригентів Оркестру Державного Ермітажу (Росія). Алексіс Соріано є організатором та художнім керівником фестивалю «Іспанські вечори», який з 1998 року щорічно відбувається в Санкт-Петербурзі, і має на меті якомога ширше знайомити російського глядача з іспанською музикою. В 1999 році був призначений головним диригентом компанії «Альтерна Опера», яка презентує шедеври камерного оперного мистецтва по всьому світі. З 2001 співпрацюває з Паризьким Симфонічним оркестром.

Алексіс Соріано співпрацює з такими колективами, як Оркестр Маріїнського театру, «Віртуози Москви», оркестр «Санкт-Петербург Камерата», Lithuanian National Symphony, Saint Christoforus Orchestra of Vilnius, National Chamber of Lithuania, National Symphony of Macedonia, National Orchestra of Andorra, Rotterdam Youth Philharmonic, Сoncepcion Symphony Orchestra, Sinfonica de Matanzas, English Chamber Orchestra та іншими.

Його репертуар включає окрім класики, сучасну музику, світові прем’єри симфонічних та камерних творів іспанських композиторів на чисельних міжнародних фестивалях.

З 2011 року співпрацює з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів», в якості головного диригента. З цим колективом було проведено цілу серію успішних мистецьких проектів на сцені Львівської філармонії та інших значних концертних майданчиках України.

Хосу де Солаун Сото

Хосу де Солаун Сото народився у Валенсії і навчався з 1999 р. у Манхеттенській школі музики (в класі Ніни Свєтланової, учениці легендарного Генріха Нейгауза), отримавши ступінь доктора музичних мистецтв, а також є лауреатом І премії ХV Міжнародного конкурсу піаністів ім. Хосе Ітурбі і І Конкурсу піаністів Європейського Союзу, що відбувся у Празі.

Хосу де Солаун Сото виступає у найпрестижніших концертних залах світу, зокрема, у Вашингтоні (Кеннеді-Центр), Нью-Йорк (Карнегі-Холл, Меркін-Холл), Прінстоні (Таплін Аудиторіум), Лондоні (Саутбенк-Центр), Парижі (Зал Корто), Ляйпцігу (Шуман-Хаус), Тайпеї (Новел-Холл), Мехіко-Сіті (Зал Сільвестре Ревуелтас), Празі (Палац Ностіц), Ментоні (Міжнародний музичний фестиваль).

З юних років він виступав в Канаді, Німеччині, Японії, Китаї, Болгарії, Чеській Республіці, Польщі, Нідерландах, Чилі та Швейцарії як соліст, камераліст та з оркестрами, граючи з такими диригентами, як Ярон Трауб, Макс Брагадо, Теодор Кучар, Франческо Анжеліко, Ормсбі Вілкінс, Константін Орбелян, Рамон Тебар, Юрій Краснопольський і Мігель Анхель Гомес Мартінес, та з такими оркестрами, як Московський камерний оркестр, Симфонічний оркестр Монтре, Філармонійний оркестр Мехіко-Сіті, Італійський філармонійний оркестр м. Барі тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ