Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії звучатимуть романси на вірші Лесі Українки та Ліни Костенко

5 листопада о 19.00 у Львівській обласній філармонії відбудеться музично-поетична композиція «Двох душ осінній парафраз». Про це повідомили у відділі реклами та маркетингу філармонії.

В основу музично-поетичної композиції увійшли романси на вірші Лесі Українки та Ліни Костенко, в авторському виконанні Ірини Шостак. У її ж виконанні прозвучать старовинні (так звані «городські») російські романси. Весь музичний матеріал поєднаний з відповідною за часом і естетикою поезією, у виконанні заслуженого артиста України Олега Батова. Це вірші Ліни Костенко, Лесі Українки, Анни Волинської, а також твори Івана Буніна, Олександра Блока, Георгія Іванова, Зінаїди Гіппіус, Констянтина Бальмонта та Дона Амінада. 

«При поєднанні поезії та романсу виникає більша глибина, розкриття сюжету стає ширшим. Це вже не окреме звучання поезії і романсу, а одна композиція. У програмі  музично-поетичної композиції «Двох душ осінній парафраз» все зводиться до того, що ми не дуже уважні до тих важливих моментів у житті, які з нами відбуваються. І тільки коли ми щось втрачаємо, то у більшості випадків починаємо це оцінювати. У програмі ми звертаємося до суспільства і даємо можливість задуматися над цим питанням,  і не втрачати цього, закликаємо, щоб люди поважали і берегли, те що дає життя»,– каже Олег Батов.

Своєю чергою Ірина Шостак розповіла про концертну програму: «Вона складається з двох частин. Перша – це цикл української поезії Ліни Костенко та Лесі Українки і вірші Алли Волинської, а також авторські романси на вірші Ліни Костенко і Лесі Українки у моєму авторському виконанні. Друга – поступово переходить доросійської поезії, російського романсу, як класичного старовинного романсу, так і сучасного із кінофільмів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ