Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У львівській лікарні, яка рятує пацієнтів з COVID-19, можуть звільнити понад 200 медиків

У Центрі легеневого здоров'я існує загроза закриття відділень та звільнення медичних працівників. Про це йшлося учора, 23 червня, під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото КУ ЛОР "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр"

На комісії депутати розглянули лист КНП ЛОР "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний ЛДЦ" (Центр легеневого здоров'я) щодо не підписання договору по пакету пульмонологія, можливого вивільнення персоналу та інших питань.

Як сказано у документі, Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний ЛДЦ має підписаний договір по пакету медичних послуг щодо стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 на два місяці (квітень-травень 2021 р). 

Також була подана пропозиція на укладення договору по пакету "Стаціонарна допомога дорослим і дітям без проведення хірургічних операцій" (пульмонологія). Заклад очікує на договір по цьому пакету медичних послуг, але відповідно до постанови Кабміну від 30 квітня 2021 року №448 "Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у ІІ - ІV кварталах 2021 р", цей пакет для протитуберкульозних закладів діятиме до того часу, доки і пакет допомоги при COVID-19, плюс один місяць.

Тобто після завершення цього періоду у закладі існує серйозна загроза скорочення 4 високоспеціалізованих пульмонологічні відділення та звільнення понад 200 кваліфікованих медичних спеціалістів.

Члени комісії вирішили підготувати відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, щодо вирішення цього питання.

Довідково: Щороку на стаціонарному лікуванні у закладі перебуває близько 5,5 тис пацієнтів (з них - 1250 - хворі на туберкульоз). Варто зазначити, що на Львівщині переважають професійні захворювання саме легеневого характеру, через велику кількість шахт з видобутку вугілля.

Центр легеневого здоров'я є провідним закладом у Львівській області з лікування легеневої патології. Вони приймають найважчих пацієнтів з COVID-19.

На базі закладу було розгорнуто 370 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. За рік вони пролікували 4325 пацієнтів з атиповими пневмоніями, в тому числі 3383 - з COVID-19. У відділенні анестезії та інтенсивної терапії - близько 350 пацієнтів. Летальність, не зважаючи на важкість стану пацієнтів, складає 8,4%, що є найнижчим показником серед закладів у Львівській області, які надають відповідну допомогу.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Центр громадського здоров’я чекає реорганізація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ