Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У Львівській мері скаржаться, що депутати зривають реформування транспорту

Сьогодні, 10 листопада, сесія львівської міської ради прийняла ухвалу, якою відмінила рішення виконавчого комітету №855 від 23.09.2011 «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурс з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування та Порядку проведення технічного аудиту перевізника», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Микола Жук, ця ухвала зриває реформування транспортної інфраструктури міста, створює транспортний колапс та унеможливлює виконання чергових запланованих етапів у сфері пасажирських перевезень Львова.

«Положення про порядок проведення конкурсу з перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування розроблено на основі Постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 р. №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування» з усіма змінами і доповненнями.

Акти були винесені на розгляд виконавчого комітету лише після проходження процесу громадських обговорень. Тобто, були проведені громадські слухання, протягом кількох місяців управління транспорту і зв’язку приймались і узгоджувались пропозиції та зауваження від пасажирів, перевізників, профспілок автотранспорту та громадських організацій. Всі акти доповідались на профільній депутатській комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку.

Наступним кроком є проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Львова. Конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування не проводився кілька років, що прямо суперечить чинному законодавству. Оголошення про проведення конкурсу повинно бути поданим в ЗМІ не пізніше 15.11.2011 р., оскільки з 01.01.2012 р. мережа повинна фізично функціонувати. Цей період є найбільш сприятливим для адаптації всіх учасників процесу перевезень до нових умов.

Згідно з новою мережею, передбачено значне збільшення надходжень до комунальних транспортних підприємств внаслідок скасування дублюючих автобусних маршрутів. Особливо актуальним це є для ЛКП «Лвівелектротранс», яке знаходиться в критичній ситуації і вимагає значних щомісячних фінансових вливань з міського бюджету.

Крім того, вже проведено тендер на визначення компанії-партнера для створення спільного підприємства з впровадження та обслуговування системи єдиного електронного квитка в м. Львові. До складу Конкурсного комітету входили, зокрема, і представники депутатського корпусу І. Гринда, А. Хомицький та О. Лаврик. Оснащення транспортних засобів комунальних підприємств пристроями системи повинно розпочатись в найкоротші строки.

Відповідно до ЗУ «Про автомобільний транспорт», ст. 7 – «Організація пасажирських перевезень покладається: на міських автобусних маршрутах загального користування – на виконавчий орган сільської, селищної, міської ради відповідного населеного пункту».

Таким чином, запропонована ухвала зриває реформування транспортної інфраструктури міста, створює транспортний колапс та унеможливлює виконання чергових запланованих етапів в сфері пасажирських перевезень м. Львова. Крім того, сама ухвала за своєю суттю передбачає затвердження вже затверджених на даний момент нормативних актів», - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Микола Жук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ