Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міськрада закупить рамку металодетектора - за 90 до 160 тис. грн

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило виступив з ініціативою придбати власну рамку та металошукачі для використання їх під час засідань сесії. Таку пропозицію він озвучив сьогодні, 11 липня, під час засідання Комісії законності Львівської міської ради, - повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Нагадаємо, що 30 червня під час засідання сесії Львівської міської ради, відповідно до нових правил, люди, які хотіли потрапити на сесію, мали пройти дві рамки металодетектора.

«Після подій 9 червня, коли засідання сесії Львівської міськради було зірване, зібралася нарада керівників фракцій і більшістю голосів висловилися за додаткові заходи безпеки для депутатів», - пояснив секретар ЛМР Анатолій Забарило.

Він зазначив, що рамки та металошукачі – спосіб запобігти провокаціям на сесіях.

«Муніципальна дружина» позичала рамки. Можу сказати, що на наступній сесії буде лише одна рамка. Думаю, варто підтримати ініціативу і закупити одну рамку та металошукачі за кошти бюджету. Час зараз складний, в країні війна, подібні заходи безпеки є й у інших установах, в аеропортах, і до них питання не виникають», - сказав Анатолій Забарило.

Водночас голова комісії законності Юлія Гвоздович зазначила: «Порядок зміни доступу на сесії не був обговорений з фракціями. Варто або прийняти ухвалу про порядок доступу громадян на сесії, або ж вносити зміни до Регламенту».

За словами керівника ЛКП «Муніципальна дружина» Юрія Діля, вартість однієї рамки коливається від 90 тис. грн до 160 тис. грн залежно від рівня потужності металодетектора.

«На другий день сесії ми виявили на вході в Ратушу - серед тих, хто проходив - чотири особи, які мали при собі мисливські ножі і дві особи з травматичною зброєю. Їм не дозволили увійти в раду

Він повідомив, що на минулу сесію дві рамки були позичені в охоронної компанії безкоштовно. Водночас він відмовився назвати компанію, зазначивши лише, що «Муніципальна дружина» з нею співпрацює

Юлія Гвоздович висловила ініціативу на час сесії обладнати в міській раді спеціальну кімнату з телевізором, де активісти могли б стежити за сесією. Вона запропонувала обладнати таке місце або в малій сесійній залі, або ж в капличці ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ