Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській мерії розповіли, скільки місць планують відкрити в садочках

У Львові звуільняють від орендарів колишні приміщення садочків, які у 90-их роках були перепрофільовані. Загалом від орендарів вивільнено 8 будівель, де відкрито 30 груп, заплановано відкриття ще 9. 30 груп відкрито у приміщеннях діючих ДНЗ, частина яких була в оренді, повідомили в прес-службі Львівської міської ради з посиланням на управління освіти ЛМР.

«Пріоритетним залишається максимальне охоплення дітей дошкільною освітою. У 90-х роках багато садків було продано та перепрофільовано. Тому ми робимо все, щоб повернути орендовані приміщенні та відновити там роботу дошкільних закладів. Впродовж 2014-2017 років додатково відкрито 82 групи (7 груп - 2014 рік, 15 груп - 2015 рік, 36 груп - 2016 рік, 29 груп - 2017 рік), що дало змогу додатково охопити дошкільною освітою 2500 дітей», - зазначають в управлінні освіти ЛМР.

На відновлення роботи дошкільних закладів у 2018 році в бюджеті передбачено 22, 5 млн. грн.

У 2018 році планується відкрити 20 додаткових груп у садочках.

«Цього року у нас амбітні плани – ми повинні вийти до 1 тис. нових місць у садочках, а на 2020 рік ми повинні забути у Львові про черги у садочках. Всі діти повинні бути в садочках. До Львова також багато дітей приїжджає з навколишніх сіл, якщо батьки тут працюють. Тому ми зацікавлені, щоб у навколишніх населених пунктах також будували садочки. Фінансово ми будемо допомагати будувати такий садочок у Рясне-Руській. Якщо інші населені пункти будуть мати таке бажання, чим зможемо, тим допоможемо. Ми цього року відкриваємо великий садочок у Винниках, на Левандівці. Плани амбітні, роботи багато», - повідомив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ