Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міській раді бюджетна криза

У Львівській міській раді бюджетна криза: чиновники і депутати не можуть звести баланс доходів і видатків у бюджеті на цей рік. Сьогодні, 6 січня, директор департаменту фінансової політики міськради Олег Іщук представив проект бюджету під час засідання виконкому. Однак ранкове засідання перенесли на 14.00, аби доопрацювати проект бюджету-2012.

Зокрема, основні труднощі, які постали під час підготовки проекту бюджету, – брак коштів на промоцію Львова до Євро-2012 – 600 тис грн. Також нафункціонування ЖКГ потрібно 191 млн грн, натомість у проекті бюджету передбачено тільки 106 млн грн. Ще одна проблема – нема коштів на розвиток.

Депутат Львівської міськради Яромир Самагальський озвучив пропозицію бюджетної комісії не виділять цього року кошти на промоцію Львова, оскільки Євро-2012 – це вже промоція для міста.

Своєю чергу міський голова Львова Андрій Садовий назвав таку заяву політичною. «Ця пропозиція шкідлива для громади і для розвитку міста», – наголосив він.

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк зазначив, що такого бюджету ще не було.

«В мене рука не підніметься голосувати за такий проект бюджету. Є варіант, що у Львові колись не приймали бюджет»,- сказав він.

Додамо, що у проекті бюджету Львова на 2012 рік загальний обсяг доходів становить2 млрд 424 млн грн. Зокрема, загальний фонд бюджету 2 млрд 100 млн грн, спеціальний – 324 тис грн, в тому числі бюджет розвитку – 204 тис грн.

10 січня на сесії Львівської міської ради планують затвердити бюджет на 2012 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ