Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міській раді обговорили Положення про таксоперевезення

Сьогодні під час громадських слухань у мерії обговорили Положення про таксоперевезення, напрацьовані управлінням транспорту ЛМР спільно з представниками профспілок таксистів. Положення регулюють розташування стоянок для таксі у Львові та правила перевезення пасажирів. Відповідно до Положення, на стоянках для таксі можуть знаходитися лише автомобілі, які мають ліцензію на перевезення пасажирів. Самі стоянки для таксі можуть знаходитися на відстані не менше, ніж 200 метрів одна від одної. На кожну стоянку видається технічний паспорт, розроблений міською владою та погоджений з ДАІ.
Як зауважив голова профспілки автомобілістів Андрій Корчинський, це положення сприятиме легалізації перевезень та покращить якість обслуговування пасажирів. За його словами, зараз у Львові є 100 місць для розміщення стоянок таксі. Перевізники разом з управлінням транспорту знайшли ще 200 місць додатково під такі стоянки. Згодом буде затверджена схема розташування автосоянок та надрукована їх карта. Право на стоянку отримає той перевізник, який матиме більший трудовий колектив. В іншому випадку стоянка виставлятиметься на конкурс.
Присутні на обговоренні таксисти висловили ряд побажань до Положення, зокрема, попросили у мерії облаштувати стоянки з біотуалетами та дозволити облаштувати смітники.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ