Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міськраді розповіли про орендарів з вул.Шевської і підтвердили суд із "Леополісом"

Торік влада Львова провела 12 результативних аукціонів. Найрезультативнішими з них були ті, що стосувались приміщень на вул. Дорошенка, вул. Горської та вул. Шевській. Про це під час прес-конференції зазначив начальник управління комунальної власності міста Євген Климкович. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Всього аукціонів торік було дванадцять. Я би хотів звернути увагу на три таких найкращих об’єкти, які були виставлені на аукціон. Це на вул. Дорошенка – приміщення площею 200 метрів квадратних. Там, де вартість одного м. кв сягнула понад 20 тис грн. Хотів би наголосити на приміщенні по вул. Горської, 1, де площа була понад 70 м. кв, де ціна продажу сягнула понад 2 млн грн. і підвищилася майже у три рази, порівняно з початковою. Також хотів би звернути увагу на вул. Шевську, 12. Це приміщення було продане за майже 4 млн грн. Тут покупець, який купив цей об’єкт на аукціоні, взяв на себе інвестиційні зобов’язання:він повинен цей будинок відреставрувати. На це має три роки. Ми надіємося, що ці інвестзобов’язання будуть виконані.

В такому самому стані, як зараз той, що по вул. Шевській, 12, раніше були будівлі, де зараз знаходиться доволі відомий в місті готельний комплекс - це готель «Леополіс». Це також наш колишній орендар, який взяв в оренду, провів відповідну реконструкцію і зараз цей комплекс є окрасою центральної частини. Ми надіємося, що і будівля на вул. Шевській,12 буде такою самою окрасою», - сказав начальник управління комунальної власності міста Євген Климкович.

Водночас влітку 2011 року сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу № 737, якою затверджено перелік об’єктів комунальної власності готельного господарства, що підлягають приватизації способом викупу, за умови виконання вимог цієї ухвали. В ній йдеться про приміщення за адресами: вул. Шевська, 14, 14а, 16.

«На вул. Шевській, 14, 14а, 16 дислокується зараз готельний комплекс. Сесія Львівської міської ради 20.07.2011 року прийняла ухвалу № 737. Автором цієї ухвали був голова депутатської комісії комунального майна і власності. Тобто депутатський корпус з власної ініціативи прийняв рішення, як на мене, правильне рішення - дати орендарю можливість це приміщення викупити. На сьогоднішній день це питання є в суді. Якщо є рішення сесії, ми, як управління комунальної власності, маємо його виконати.

До слова, готель сплатив вже до бюджету міста понад 1 млн 850 тис грн», - сказав начальник управління комунальної власності міста Євген Климкович.

«Якщо аналізувати, то з 2006 року 8 ухвал по готелю «Леополіс» (юридична назва – «Європейський дім») голосувались на сесії. Вони є відкриті. Зі змістом кожної з них можна ознайомитись. Вони стосувались і приміщення, і земельних відносин, і інших речей.

Варто сказати, що цей колектив, який там працює, є один з кращих представників бізнесу. Там найманих працівників є маже 100 осіб, середня заробітна плата- від 4,5 до 5,2 тис грн. Тобто, як платник податку до місцевого бюджету і до державного бюджету, він один з найкращих у місті. По-перше, приміщення відреставровано і воно є зараз окрасою міста, по-друге, всі ми добре розуміємо, що таке офіційна зарплата 5 тис грн», - зауважила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ