Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській музичній школі-інтернаті освятили каплицю

11 січня 2010 року Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, освятив приміщення і каплицю у Львівській музичній спеціалізованій школі-інтернат імені Соломії Крушельницької. Музична школа є єдиним на Західній Україні навчальним закладом такого типу. У школі навчаються учні з 1 по 11-й класи, отримують спеціалізовану музичну та середню освіту, – повідомив сайт УГКЦ.

Під час візиту, Архиєрей освятив у школі каплицю «Собору Пресвятої Богородиці», яка споруджена на кошти жертводавців. Владика Ігор висловив почуття радості та подякував вельмишановному пану Закопцю Левку Мироновичу директору ЛССМШ ім. Соломії Крушельницької за клопітку працю над вихованням молодих обдарувань, імена яких стають відомими не лише в Україні, але й поза її межами.

«Дякую, що розвиваючи мистецькі здібності, бажаєте залучити викладачів та дітей до християнського життя. Бажаю, щоб усі Ви й надалі зростали у християнських цінностях та поширювали Божу любов. Нехай Всемилосердний Господь щедро обдарує Вас і Ваші родини в здоров’ї та мирі довгими літами, та своєю благодаттю дає наснагу для здійснення Його волі на нашій українській землі», - сказав Архиєпископ.

Як вияв вдячності за духовну опіку, учні школи, котрі вже мають у своєму активі звання лауреатів та дипломантів міжнародних конкурсів, подарували Владиці Ігорю, гостям та усім присутнім концерт різдвяних мелодій.

Варто наголосити, що у школі розвивають музичні здібності на тільки львівські діти. Значну частину учнівського колективу становлять мешканці з різних теренів України.

Школа налічує 7 музичних відділів та понад 20 музичних спеціальностей, які уможливлюють опанування обраного фаху, серед яких: спеціальне фортепіано, скрипка, віолончель, альт, контрабас, арфа, труба, фагот, гобой, кларнет, флейта, валторна, туба, тромбон, саксофон, ударні інструменти, бандура, гітара, камерний ансамбль, концертмейстерський клас, фортепіано; музично-теоретичні дисципліни: сольфеджіо, теорія музики, гармонія, музична література.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ