Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській обласній бібліотеці діти вивчали Конвенцію ООН про права дитини

Сьогодні, 15 травня, у Львівській державній обласній бібліотеці для дітей в рамках Всеукраїнського Року захисту дитини відбулася акція „Правова асамблея літературних героїв або сторінками Конвенції ООН про права дитини”.
Працівники бібліотеки вирішили привернути увагу школярів 5-6 класів середніх шкіл до їхніх прав. Переглядаючи театралізовані уривки з казок, які підготували учасники студії акторської майстерності при Палаці естетичного виховання учнівської молоді „Маска”, учні на прикладі літературних героїв аналізували порушення прав дитини. „Права дітей не нова тема, проте завдяки книжкам діти чіткіше усвідомлюють, що це не порожні слова. Сьогодні вони вивчали 57 своїх прав, викладених у Конвенції, і водночас пригадували літературних героїв та авторів книжок. Такі акції популяризують книжку, адже мусимо визнати, діти стали менше читати, а до бібліотеки приходять хіба коли потрібно написати реферат”, – розповіла „Гал-info” організатор та ведуча акції, заввідділом масової роботи Львівської обласної бібліотеки для дітей Алевтина Козицька. За її словами, для виховання юних читачів щороку бібліотека організовує понад 180 різноманітних заходів.
Книжкові фонди Львівської державної обласної бібліотеки для дітей налічують понад 150 тисяч примірників. Щороку бібліотека обслуговує близько 10 тисяч читачів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ