Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівській обласній раді має бути проведено антимафіозне розслідування

Депутат Львівської обласної ради, голова Львівської обласної організації «Фронт змін» Степан Кубів учора, 14 березня, поширив заяву під заголовком «Сесія Львівської обласної ради повинна дати оцінку інтерв’ю Івана Деньковича газеті «Експрес». У цій заяві Степан Кубів запропонував на найближчій сесії Львівської обласної ради створити депутатську комісію для об’єктивної оцінки інформації народного депутата Івана Деньковича в газеті «Експрес» про голосування з майнових питань.

 

Подаємо повний текст заяви:

 

"Депутат Верховної Ради  Іван Денькович оприлюднив в інтерв’ю газеті «Експрес» свої звинувачення на адресу депутатів-бізнесменів облради, в тому числі і з фракції БЮТ, про нібито їхні зловживання під час голосувань у сесійній залі з майнових питань. За словами екс-заступника голови Львівської обласної ради Івана Деньковича, більшість таких голосувань буцімто відбувається в облраді на платній основі в інтересах «певного клану».  

 

Ця сенсаційна інформація одразу перетворилася на скандальну, і, на моє переконання, не може залишатися без публічної реакції з боку депутатів Львівської обласної ради і правоохоронних органів. Тому я запропоную на найближчій сесії обласної ради дати всебічну об’єктивну оцінку заявам народного депутата Івана Деньковича, щоб відділити зерно від полови. Для  цього треба створити спеціальну депутатську комісію.

 

Якщо ж у голови ЛОО ВО «Батьківщина» справді є реальні факти про правопорушення депутатів, то він повинен був уже давно звернутися з ними офіційно в прокуратуру. Немає сумніву, що представник впливової політичної сили, яка донедавна була при владі, мав достатньо можливостей для боротьби за справедливість. Прикро, що сьогодні – після такого інтерв’ю Івана Деньковича – без вини винуватими почувають себе всі 120 депутатів облради. Я вважаю це несправедливим і неправдивим. Як приклад, можу поінформувати громадськість, що жодне голосування з питань, які готувала на сесію бюджетна комісія, в якій я працюю, не зазнавало будь-яких протизаконних впливів.

 

Крім того, мене насторожує те, що нинішні заяви Івана Деньковича в пресі викликані не стільки турботою про діяльність обласної ради, в якій Іван Денькович до свого обрання народним депутатом був також на провідних ролях, скільки внутріпартійними взаєминами між ВО «Батьківщина» і фракцією БЮТ в облраді. Принцип «бий своїх, щоб чужі боялися» тут некоректний. Бо якщо у ВО «Батьківщина» та фракції БЮТ після результатів президентських виборів вкрай загострилися проблеми із визначенням відповідальних за поразку Юлії Тимошенко, то цей клопіт слід вирішувати самотужки в своїй партії, без апеляцій до інших політичних сил, в тому числі й тих, які представлені в обласній раді.

 

Дивує також те, що Іван Денькович оприлюднив свої звинувачення в той важкий для України час, коли національно-демократичні сили повинні гуртуватися для захисту конституційних державних і громадських цінностей. Я знаю Івана Деньковича майже тридцять років – ще з університетської студентської лави, коли ми навчалися на математичному факультеті,  – тому сподіваюся, що зробив він ці заяви без політичного умислу та розрахунку.

 

Степан Кубів, депутат Львівської обласної ради,  голова Львівської обласної організації «Фронт змін».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ