Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області 1345 звернень про насильство чи його попередження надійшло від жінок, від чоловіків – 102

В Україні протягом дев’яти місяцівпоточного року до підрозділів, управлінь, відділів, служб з питань попередження насильства в сім’ї надійшло 84989 звернення громадян. Зокрема, на Львівщині кількість звернень порівняно з І півріччям зменшилась на 37%, 1458 звернення проти 3147 – в середньому по Україні при тому найчастіше жертвами сімейного насильства стають жінки та діти», – повідомив начальник управління з питань сім’ї та молоді Львівської ОДА. (Прес-служба ОДА).

Відтак, 25 листопада на Львівщині стартувала акція “16 днів проти насильства”, яка з 2000 року традиційно проводиться в Україні. Семінари, тренінги, круглі столи, будуть тривати до 10 грудня і пройдуть в містах та районах області із залученням представників громадськості, молодих сімей, дітей та молоді.

Організаторами обласної акції традиційно виступають управління з питань сім’ї та молоді обласної державної адміністрації та ГО Західноукраїнський центр «Жіночі перпективи».

Головною метою заходів є привернення уваги населення до проблем насильства в сім’ї, формування гендерної культури населення щодо запобігання насильству в усіх його проявах, інформування про органи та установи, до яких можна звертатися у випадку насильства.

Довідка.

Акція проводиться відповідно до наказу управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації від 12 листопада 2012 року №59 на виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ