Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області іноземні інвестиції торік "всохли" на 25%

Упродовж 2009р. у підприємства та організації Львівщини залучено 235 млн.дол.США прямих іноземних інвестицій, що на чверть менше, ніж у 2008р. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, станом на 1 січня 2010р. становив 1,1 млрд.дол.США, що склало 2,8% від загальнодержавного обсягу. Повідомило ГУ статистики у Львівській області.

За останнім названим показником Львівщина в Україні, з урахуванням нерозподілених за регіонами обсягів, посіла сьому сходинку. У розрахунку на одного мешканця області припало 439 дол.США прямих іноземних інвестицій, що вдвічі менше від загальнодержавного значення.

 

Спад іноземних інвестицій обумовлений значним скороченням надходжень від іноземних інвесторів у сільське господарство (у 3,6 раза), промисловість (у 2 рази). Натомість, у 2,4 раза зросли інвестиції у фінансову сферу, в яку спрямовано більше половини усіх надходжень.

Частка інвестицій, залучених у промисловість області, скоротилась на 7,2 в.п. і склала торік 17,2%. Найбільше інвестовано у целюлозно-паперове виробництво, видавничу діяльність, машинобудування, добувну промисловість.

Лідерами в інвестуванні підприємств Львівщини є партнери з Польщі, Кіпру, Сполученого Королівства, Австрії та Німеччини. На ці країни припало майже дві третини від загальнообласного обсягу прямих іноземних інвестицій.

 

За регіонами області найбільше іноземних інвестицій вкладено у підприємства міста Львова (62,6% від загального обсягу інвестицій), Буського (7,5%), Стрийського (7,3%) та Кам’янка-Бузького (4,2%) районів.

 

У 2009р. з економіки Львівщини нерезидентами вилучено 20,6 млн. дол. прямих інвестицій, що у 2,4 раза менше, ніж у 2008р.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ