Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській області кількість хворих на коронавірус за тиждень зросла на 30%

Згідно з тижневими даними Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, число хворих на ковід збільшилось на 30%. Попри це ситуація є контрольованою.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині в ЛОВА 12 серпня. 

Згідно з даними Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації уже четвертий тиждень в області фіксують зростання кількості захворювань на коронавірусну хворобу. 

Директор Департаменту Орест Чемерис зазначає, у медзакладах зокрема зростає кількість пацієнтів, які звертаються з підозрою на гострі респіраторні захворювання. Частина пацієнтів, що звертаються, і у кого виявляють ковід, потребують стаціонарного лікування. Утім, ситуація залишається достатньо стабільною та контрольованою. 

На сьогодні на стаціонарному лікуванні від COVID-19 перебувають 134 пацієнти. Здебільшого це люди старшого віку, які мають хронічні захворювання. 

Керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ,  експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА з епідеміології Наталія Іванченко повідомляє, що попередньо було зафіксовано 218 випадків захворювань на коронавірус упродовж минулого тижня. В обласному центрі щотижня здійснюють контроль за кількістю хворих. Там зазначають, що у відсотковому відношенні число коронавірусних хворих зросло на 30% хворих за тиждень.

Захворюваність на коронавірусну інфекцію нерівномірно поширюється на території області. Найбільше хворих зафіксовано на у Львівському, Дрогобицькому та Золочівському районах. 

Орест Чемерис застерігає, що після відновлення освітнього процесу, випадки захворювань на коронавірус частішатимуть. Тому кожному важливо здійснювати профілактику.

“Нагадуємо, що ковід є, і потрібно дотримуватися дистанції. Попри те, що масковий режим нині є рекомендаційним, залишаються речі, які ми можемо робити самі і які допоможуть уникнути поширення захворюваності”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ