Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській області ліквідують сховище ядерних боєприпасів

Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав наказ “Про організацію ліквідації об’єктів, які призначалися для зберігання та технічного обслуговування ядерних боєприпасів”, який передбачає ліквідацію трьох сховищ у Волинській, Львівській та Хмельницькій областях. Повідомила прес-служба Міністерства оборони. Щодо Львівської області йдеться про сховище, розташоване неподалік від Стрия - уточнив «Гал-info» керівник прес-служби Західного оперативного командування Олександр Поронюк. Ліквідувати Стрийське сховище планують до квітня 2007 року.

Роботи з ліквідації виконуватимуться як за рахунок бюджетних асигнувань, а також за рахунок матеріально-технічної допомоги Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США. Усі споруди і будівлі, що розташовані на територіях зазначених об’єктів, придатні для подальшого використання або реалізації, а також матеріали, отримані під час демонтажних робіт, будуть прийняті та обліковані.
Крім того, під час проведення всього комплексу ліквідаційних робіт передбачено їх екологічне супроводження відповідно до вимог природоохоронного законодавства.
Після завершення проведення ліквідаційних заходів постійно діюча комісія військового відомства з питань використання цілісних майнових комплексів, іншого нерухомого військового майна та земель оборони розгляне пропозиції щодо подальшого використання вивільнених земельних ділянок.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ