Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львiвськiй областi на 100 працюючих – 94 пенсiонери

У Львiвськiй областi на 100 працюючих припадає майже 94 пенсiонери. Про це сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції у Львові повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду - начальник управління пенсійного забезпечення Львівської області Руслана Іванкова.

«Украна вiдноситься до держав з населенням, яке старіє, що зумовлює систематичне погiршення спiввiдношення мiж громадянами працездатного i непрацездатного вiку.

Зокрема, у Львiвськiй областi у листопадi на 100 застрахованих осiб, якi сплачували страховi внески до Пенсiйного фонду, припадало майже 94 пенсiонери. На Львiвщинi 72% пенсiонерiв, яким призначено страховi пенсiї: вони отримують до 1 тисячi гривень. Середнiй розмiр пенсiйної виплати становить 1057,75 грн», - повідомила Руслана Іванкова.

За її словами, на цей час iснує розрив мiж розмiрами пенсiй жiнок i чоловiкiв.

«Для жiнок встановлено нижчу межу працездатного вiку, вони мають меншу тривалiсть страхового стажу (в середньому в областi 37,6 року проти 43,4 - у чоловiкiв), нижчу заробiтну плату, тому середнiй розмiр пенсiй за вiком у жiнок становить в середньому 947 грн, у чоловiкiв — 1 243 грн. При цьому жiнки становлять 64% вiд загальної чисельностi пенсiонерiв», - зазначила Руслана Іванкова.

Виходячи з цього, вона пояснила, що теперішні проблеми пенсiйної системи вимагають продовження реформ.

Разом з тим вона нагадала, що з 1 сiчня 2011 року набув чинностi Закон України “Про збiр та облiк єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Вiдповiдно до цього Закону об’єднано функцi, щодо збору страхових внескiв соцiального страхування та контролю за їх сплатою в одному органі — Пенсiйному фонді України.

«Запровадження єдиного внеску дозволяє уникнути дублювання Фондами соцiального страхування та Пенсiйного фонду функцій, пов’язаних iз формуванням страхових коштiв.

Пенсiйний фонд Украни також буде вести державний реєстр соцiального страхування (реєстр самострахувальників i реєстр застрахованих осiб), що забезпечить бiльш повний доступ до iнформацiї для застрахованих осiб щодо набутих ними страхових прав», - заявила Руслана Іванкова.

Єдиний внесок страхувальники сплачують не пiзнiше як 20 числа мiсяця, що настає за базовим звiтним перiодом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ