Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львівській області новий прокурор - Олег Василенко

Прокурора Львівської області Ковбасюка Віталія Васильвича звільнено. Його посаду обійме Василенко Олег Андрійович - прокурор Сумської області. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема,  у повідомленні ГПУ сказано: "Сьогодні, 2 березня 2012 року, наказом Генерального прокурора України Віктора Пшонки призначено прокурором Львівської області Олега Андрійовича Василенка, звільнивши його з посади прокурора Сумської області.

Віталія Васильовича Ковбасюка, який до цього очолював прокуратуру Львівської області призначено Першим заступником Дніпровського екологічного прокурора.

Прокурором Сумської області призначено Руслана Михайловича Білоконя, який до цього працював начальником Головного Управління Генеральної прокуратури України".

Олег Андрійович Василенко народився 1970 року в м. Липецьк Російської Федерації в сім’ї військовослужбовця. Після закінчення Ямпільської середньої школи (Сумська область) 1989 року вступив до Української національної юридичної акдемії ім. Ярослава Мудрого, яку успішно закінчив за спеціальністю правознавство і отримав направлення на роботу до прокуратури Черкаської області, де до 1999 року працював на посадах слідчого в прокуратурі м. Черкаси та прокуратурі області.

У травні 1999 року Олег Василенко переведений в центральний апарат Генеральної прокуратури України, де займав ряд  посад. Згодом був призначений Броварським міжрайонним прокурором Київської області, певний час працював у прокуратурі м. Київ, понад два роки - першим заступником прокурора Кіровоградської області та заступником прокурора Київської області. Остання його посада перед призначенням  прокурором Сумської області – начальник Головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Генеральної прокуратури України.

З грудня 2011 року – прокурор Сумської області. З 2 березня 2012 року – прокурор Львівської області.

Державний радник юстиції 3 класу.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ