Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області планується збудувати два заводи з виробництва біодизелю та один з виробництва ріпакового масла

Львівською ОДА та головним управлінням сільського господарства та продовольства впроваджується програма з виробництва біодизелю у Львівській області. Про це „Гал-info” повідомив  начальник управління агропромислового розвитку Львівської ОДА Михайло Кожушко.
За його словами, програма передбачає у найближчий час в області збудувати кілька  заводів з виробництва біодизелю, заводи планується збудувати в Жовківському,  Самбірському, Миколаївському районах. «Будівництво заводів на Львівщині  дасть можливість  через два-три роки половину потреби в  дизпаливі замінити біодизелем», - сказав він.
Як зазначає Михайло Кожушко, Львівщина одна з перших в Україні розпочала виробництво біодизелю, зокрема вже три тонни біодизелю  виготовлено на ТзОВ «Дружба» в Миколаївському районі, яке підприємство використало в проведенні весняно-польових робіт, тобто  25% обсягів  весняно-польових робіт  було проведено на біодизелі
Проект програми дозволяє зекономити кошти на придбанні дизпалива для проведення сільгоспробіт області майже наполовину. Приблизно кожного року Львівщина закуповує  19 тисяч тонн  дизпалива, вартість якого близько 90 млн грн. Використання біодизелю в проведенні сільськогосподарських робіт дає можливість скоротити кількість витрачених ресурсів наполовину, такий підхід до виробництва біодизелю дає можливість  зекономити 40 45 млн грн, які до прикладу можна скерувати на соціальний розвиток. «Біодизель, який виробляється в області, має собівартість 1,7 гривень, дизпаливо ж у межах області сягає позначки 3,60-3,70 гривень, то можна говорити про економічну вигоду для сільськогосподарських виробників», - сказав Михайло Кожушко.
Як додав Михайло Кожушко, на стадії завершення проекти в Жовківському районі та Самбірському районі,  які передбачають значно більші потужності виробництва біодизелю, ніж в Миколаївському районі, зокрема жовківський проект передбачає переробку 150 тис. тонн сировини, тобто насіння ріпаку, Самбірський проект передбачає 3,5 тис. тонн виробництва біодизелю. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ