Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львівській області понад 7 тис. бійців АТО отримали земельні ділянки

1 липня відбулась зустріч голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з учасниками АТО. Спілкувалися з бійцями також керівники структурних підрозділів Львівської ОДА, очільники соціальних служб, військового комісаріату, Держгеокадастру та інші.

На початку - присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів АТО хвилиною мовчання.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації провів моніторинг щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

«Згідно з результатами, станом на сьогодні, земельні ділянки отримали 7292 особи, на розгляді – 1850» - зазначила т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірини Микичак, з місцевих бюджетів на 2017 рік запланували виділити 1 млн 753 тис гривень для забезпечення безкоштовними медикаментами закладами охорони здоров’я Львівщини учасників АТО.

Окрім того, директор департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Наталії Кузяк, прозвітувала про цикл зустрічей з учасниками АТО та членами їх родин у містах обласного значення та районах Львівщини у травні 2017 року.

Відтак, на них були присутні 2170 учасників бойових дій, учасників АТО. За результатами зустрічей порушили 285 питань, більшість з яких вдалось вирішити.

Також  обговорили санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО.

Нагадаємо, що у 2017 році оздоровлення здійснюється шляхом відшкодування вартості санаторно-курортних послуг через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (санаторно-курортний заклад - учасник АТО- управління соціального захисту).

У контексті цього Наталія Кузяк повідомила присутніх, що станом на сьогодні вже укладено 32 угоди.

Зазначимо, що вартість санаторно-курортних послуг для інвалідів війни без ПДВ – 5250 грн, для учасників бойових дій – 6300 грн з ПДВ.

У ході зустрічі також зазначили, що від сьогодні, учасники антитерористичної операції  не платитимуть за проїзд у громадському транспорті.

Очільник Львівської області Олег Синютка наголосив, що Львівська облдержадміністрація робить усе можливе, щоб максимально спростити та наблизити до учасників АТО надання всіх послуг та пільг, які їм належать.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ