Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області проводять моніторинг режимних територій

«Представники мобільних груп, створених при відділах міліції і громадської ради при УМВСУ у Львівській області з дотримання прав людини, проводять моніторинг райвідділів міліції, колоній і СІЗО», – повідомив сьогодні, 13 грудня, під час засідання Львівського прес-клубу реформ на тему «Коли і як правоохоронні органи в Україні порушують права людини?»  активіст Громадської мережі «Опора» Тарас Гаталяк.
 За його словами, насамперед буде проводитись оцінка умов утримання затриманих громадян, які підозруються у вчиненні злочинів, і проведення співбесід із цими затриманими.
 «На жаль, у нас практикується при затримані не оформляти протоколи, тому затримана особа не може в разі потреби поскаржитись на дії правоохоронців чи доказати свою правоту. Такі факти нам відомі», – зазначає Тарас Гаталяк.
 До кінця року члени громадської ради при УМВСУ у Львівській області планують провести такий моніторинг усіх райвідділів, колоній і СІЗО. «Ми уже втілюємо цей процес у життя. Наша громадська рада першою в Україні отримала припис на право входу на режимні території», – зазначив Тарас Гаталяк. Проте, за його словами,  громадська рада сама по собі нічого не вирішує, адже не проводить розслідувань кримінальних справ, проте «вона виступає пильним оком на діяльність системи міліції».
 Нагадаємо, громадська рада при УМВСУ у Львівській області з питань дотримання прав людини була створена 10 листопада. На першому є засіданні ради її координатори повідомили, що буде організовано мобільні групи, які робитимуть виїзди у 22 СІЗО Львівщини з метою виялення можливих порушень прав людини міліцією. Слід зазначити, що в Україні за період 2005-2006 років проти працівників міліції порушено 496 кримінальних справ, з них 47 – за перевищення службового становища і лише 4 – за вчинення тортур над затриманими.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ