Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області розпочинається сезон «чорних» археологів

Директор комунального підприємства «Доля» Святослав Шеремета звернувся до районних та міських голів з проханням посприяти пошуковій роботі останків вояків, які воювали на теренах Львівської області. Зокрема, він наголосив, що цей рік для них є знаковим, адже це рів 70-річчя УПА. Про це він повідомив сьогодні, 23 березня, під час засідання Асоціації місцевих рад Львівщини.

Він також додав, що в пошуку поховань зацікавлені всі, адже в області діють чорні археологи, які грабують могили, чим задають непоправних збитків.

«Якщо люди на місцях помітять людей із металошукачами, то нехай перевірять у них дозвільні документи на розкопки та повідомлять до компетентних органів», - попросив Святослав Шеремета.

За його словами, на пошукову роботу Львівського комунального підприємства «Доля» бюджетом області передбачено 700 тис грн..

Він також додав, що в жовтні торік вже було звернення від КП до керівників на місцях. Із 745 розісланих анкет з проханням допомогти у пошуку очевидців розстрілів відповідь отримали лише від 300.

«Всі відповіді мали формальний характер», - додав Шеремета.

Він також додав, що з наступного тижня розпочинаються пошукові роботи, а вже сьогодні на розвідувальні роботи виїхала перша експедиція в Бузький район.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ