Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львівській області вже троє людей замерзло на смерть

З початку зимового періоду на території області зареєстровано 3 смертельні випадки через переохолодження та обмороження. За інформацією Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у період з 26 січня в лікувальні заклади області звернулось 24 людини, які постраждали внаслідок сильних морозів. З них 20 чолоаік госпіталізовано.Про це повідомив Сергій Дмитровський, начальник Головного управління МНС України у Львівській області.

Зокрема, 30 січня в приймальне відділення Миколаївськоїцентральної районної лікарні звернувся гр. Богдан Р., 1969 року народження - житель с. Бродки Миколаївського району. Після огляду потерпілого направлено у хірургічне відділення з діагнозом - обмороження пальців лівої кисті руки. Причиною стало перебування потерпілого на морозі без рукавиць.

А близько 9 години вечора до Дрогобицької міської лікарні №1 у стані алкогольного сп’яніння та з сильних загальним переохолодженням організму госпіталізовано 60-річного жителя села Унятичі. Попри всі зусилля лікарів потерпілий помер у реанімаційному відділенні.

З метою недопущення обмороження і загибелі людей на території області підрозділами обласного управління МНС вже встановлено 4 пункти обігріву. У разі необхідності люди можуть зігрітися та попити гарячого чаю у місті Львові на пл. Двірцевій поблизу головного залізничного вокзалу, у м. Стрию на майдані Ринок та у м. Дрогобичі на площі Шевченка та на вулиці П.Орлика. Протягом минулої доби до пунктів обігріву МНС звернулось 132 людини. Загалом, за 4 дні рятувальники надали допомогу 875 громадянам.

У зв’язку з різким похолоданням та прогнозами синоптиків щодо складних погодних умов у Львівській області на найближчі дні, я звертаюсь до громадян з закликом вжити всіх необхідних заходів, аби уберегти себе і своїх близьких від переохолодження та обмороження. Рекомендую скоротити перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. Попри розповсюджену у народі думку, вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що своєю чергою викликає швидке замерзання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ