Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області за перші два тижні у пожежах згоріло 17 осіб

Головне управління МНС України в Львівській області висловлює глибоку стурбованість з приводу стрімкого зросту загибелі людей у осінньо-зимовий період. Зокрема, лише за два перші тижні листопада вогонь забрав життя 17 осіб у восьми районах області: Дрогобицькому, Буському, Золочівському, Сокальському, Старосамбірському, Кам’янко-Бузькому, Жовківському, а також Жидачівському.

 

Про це йдеться у зверненні начальника Головного управління МНС України в Львівській області генерал-майора служби цивільного захисту Сергія Дмитровського.

 

Зокрема, у зверненні зазначено: «Проведений аналіз виявив збільшення кількості групових випадків загибелі громадян, вік яких становить від 25 до 45 років. Основними ж причинами пожеж, що призводять до загибелі людей є необережне поводження з вогнем та куріння у нетверезому стані. Так, наприклад, 7 листопада в м. Хирів Старосамбірського району в квартирі виникла пожежа, причиною якої стала необережність при курінні. На місці пожежі виявили тіла двох загиблих осіб. Приблизно за таким сценарієм розгортались події і 15 листопада в с. Низи Сокальського району. Двоє молодих чоловіків пішли з життя з тієї ж причини.

 

Сезонною причиною ще однієї групової загибелі осіб стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. 10 листопада нещастя трапилось в  с. Сілець Кам’янко-Бузького району. Вогонь забрав життя ще двох чоловіків 34-ьох і 39-ти років. Саме тому в час складного й небезпечного випробування осінньо-зимовим періодом необхідно нагадати львів’янам та мешканцям області елементарні правила, які вбезпечать всіх на період холодів.

 

            Важливо бути особливо уважними та обережними, використовуючи обігрівачі, газове і електричне обладнання та устаткування. Неодмінно перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів. Не користуйтесь саморобними електрообігрівачами (так званими «козлами»). Пам’ятайте, що найбільшу кількість пожеж з-поміж електрокамінів спричинюють саме вони.

 

Опалюючи приміщення піччю (на газі або дровах), перевірте чи не з’явилися в ній тріщини чи щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом, оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи спеціальним розчином. Особливу обережність слід проявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям. Не варто залишати газові прилади включеними на ніч.

 

Запорукою Вашого спокою є і прибрані незахаращені підвали та горища, котрі неодмінно повинні бути замкненими для сторонніх осіб. Такі заходи безпеки попереджають створення „притулків” для людей без визначеного місця проживання.

 

Окремо звертаюся до керівників підприємств, установ та організацій з проханням виявити підвищену увагу при використанні електричного, газового, обігрівального та іншого обладнання на виробництві. Особливого піклування потребують системи життєзабезпечення та енергопостачання міст, населених пунктів, підприємств та установ.

 

Взявши до уваги вищевикладені перестороги, максимальною мірою вбезпечте себе і зима не видасться Вам ані надто холодною, ані надто довгою».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ