Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді не розуміють, чому вони повинні фінансувати проміжні вибори

Сьогодні, 15 січня, під час засідання круглого столу щодо проведення проміжних виборів до Львівської обласної ради голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик довить різко виступив з приводу виділення коштів із обласного бюджету.

«Для Львівської обласної ради найважливіше, щоб виборчий процес відбувся якісно та з максимальною явкою. Це нонсенс, щоб вибори не фінансувалися з державного бюджету», - зазначив він.

Пропозиція Качмарика полягала в тому, що проміжні вибори повинні не відбутися раз, другий, а на третій, начебто, «дадуть 7 млн грн».

«Не треба здаватись і проводити вибори вже. Я хочу щоб на вибори виділили 7 млн грн і вони відбулися якісно», - заявив Качмарик.

Він також додав, що відповідальними у цій ситуації є розпорядник коштів, а саме головне фінансове управління Львівської ОДА. Загалом Качмарик наголосив, що хоче як краще для людей.

«Якщо запитати у людей чи хочуть вони на вибори виділити 7 млн грн… О, то я би хотів почути їх думку з того приводу. До учора я думав, що вибори потрібні громаді, однак бачу, що вони дуже поьтрібні окремим людям», - зазначив він.

Далі він звернувся до голови Львівського обласного ТВК Миколи Щура: «Будете здаватися, то будете вибори проводити по-львівські, а далі будуть судові процеси. Раз не проведемо, другий, а на третій дадуть 7 млн грн».

Хтось із присутніх намагався пояснити голові бюджетної комісії Ярославу Качмарику, що вибори більше не фінансують з держбюджету, як це було раніше, адже тепер є нова норма, яка чітко вогорить про фінансування виборів з місцевих бюджетів, але ці аргументи не подіяли і голова бюджетної комісії твердо стояв на своєму.

«Позиція більшості депутатів така, що фінансування довиборів повинно відбуватись не з бюджету області», - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ