Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді одні депутати перевіряють інших, чи вони не "мафія". За "наводкою" Деньковича

Днями відбулося засідання тимчасової комісії Львівської обласної ради з вивчення проблеми змін меж населених пунктів, саме тих змін, які були вчинені обласною радою V скликання, – повідомила прес-служба Львівської облради. Нагадаємо, що депутатів облради звинувати у тому, що від сільських рад вимагають 10% від доданих земель.

 

Комісія з`ясувала, що протягом цієї каденції обласна рада на сесійних засіданнях 13 разів розглядала питання про зміни меж населених пунктів. У 8 випадках рішення ради було позитивним, у 5 – рішення не приймалося. Під час засідання комісія зупинилася на детальному вивченні цих питань по суті. Депутати встановили час, коли звернення з кожного зі згаданих питань поступало на розгляд постійної депутатської комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин (голова комісії Євген Буба), коли його розглядала ця комісія, яке рішення приймала, коли виносила на розгляд сесії, і яке рішення приймалося на сесії.

 

Наступне засідання комісії депутати планують присвятити розгляду всіх звернення до обласної ради, які стосувалися змін меж населених пунктів. За попередніми підрахунками від початку каденції таких звернень було 41.

 

Голова тимчасової комісії Тарас Колтик наголосив, що під час роботи комісії і до з'ясування всіх обставин, які могли мати вплив на прийняття рішень  - чи  на комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин, чи на сесії обласної ради - члени комісії з вивчення питання зміни меж населених пунктів обласною радою V скликання жодних коментарів з цих питань давати не будуть.

 

Нагадаємо, 11 березня в інтерв’ю газеті «Експрес» народний депутат, голова ЛОО «батьківщина» Іван Денькович заявив про корупційні схеми, за якими приймаються рішення облради про розширення меж села. «Для прикладу, щоб депутати проголосували за розширення меж села, необхідно представникам цього — можна навіть сказати — мафіозного угруповання виділити певну частину землі. Інакше рішення провалять. Як правило, йдеться про 10 відсотків площі ділянки чи майна. Можна подивитися, скільки останнім часом проголосували за такі рішення, тоді буде зрозуміло, скільки грошей цей клан заробив»., – заявив він.

 

Нагадаємо також, що комісія з вивчення питання зміни меж населених пунктів обласною радою V скликання була створена президією Львівської облради у відповідь на згадане інтерв’ю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ