Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді пропонуються закласти у бюджет 300 тисяч гривень для руйнування пам’ятників ідеологам комунізму

Закласти 300 тисяч гривень на програму дослідження злочинів комуністичного режиму на Львівщині пропонує комісія Львівської облради, яка працює над зверненням про визнання злочинною діяльність комуністичного тоталітарного режиму. Саме таким, як визначила сьогодні комісія, буде звернення, яким раніше планувалося заборонити комуністичну ідеологію.
Як було констатовано під час засідання комісії, потрібно провести громадські слухання з приводу злочинної діяльності комуністичного тоталітарного режиму на Львівщині. Перед тим комісія має визначити відповідального секретаря, який прийматиме матеріали про усі факти злочинної діяльності. Комісія також планує подати матеріали про плановані громадські слухання у ЗМІ, зокрема розповісти про це на телебаченні.
Відтепер комісія збиратиме від очевидців усі факти злочинів комуністів у області, а також вивчатиме питання по знесення пам'ятників, які спотворюють історичну справедливість. У ході розмови було зокрема зазначено, що серед цих пам’яток є пам’ятник Кутузову, меморіальні дошки Козаку, Тудору та Гавриліву, а також написи, де вказано «погиб от рук украинских националистов». Перед початком громадських слухань комісія також розішле листи зацікавленим науковим установам і громадським організаціям та діячам для залучення до роботи комісії.
Як зазначила голова комісії Лариса Федорів, потрібно зробити усе для того, аби матеріали про злочини комуністичного режиму з часом були розглянуті на другому Нюрнбергзькому процесі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ