Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівській облраді створили робочу груп з питання дрогобицьких лікарень

Комісія Львівської облради з питань охорони здоров’я на своєму засіданні вирішила створити робочу групу, яка б мала напрацювати проект рішення щодо Дрогобицької міської лікарні №3 (онкологічний диспансер) та Дрогобицької міської лікарні №5 (шкірвендиспансер). про це повідолмила прес-служба Львівської облради.

На утримання цих закладів охорони здоров'я в бюджеті міста Дрогобича не вистачає близько 3 млн. грн. Беручи до уваги, що в цих лікарнях надають послуги не лише мешканцям міста Дрогобича, але й цілого району та міст Стебника, Борислава, Трускавця, дрогобицькі депутати пропонують передати їх на утримання з обласного бюджету. Таку ж позицію займає і частина депутатського корпусу обласної ради. Працівники ж Дрогобицького онкодиспансеру, нагадаємо, проти цього.

“Комісія з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради, обговорюючи це питання, керується в першу чергу тим, щоб зберегти трудові колективи лікарень та робочі місця і забезпечити можливість отримання належних медичних послуг всіма мешканцями міста та району”, - наголосив член комісії, начальник ГУОЗ ЛОДА Сергій Федоренко.

В обговоренні виступили заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, начальник головного фінансового управління ЛОДА Олег Демків, депутати обласної ради мажоритарники Михайло Задорожний (від Дрогобицького району) та Тарас Курчик (від міст Дрогобича та Стебника), представники районної та міської влади, медичні працівники. Звучали найрізноманітніші пропозиції – від ліквідації цих лікарень до створення єдиного територіального медичного округу, до складу якого б увійшли Дрогобицький район, міста Дрогобич, Стебник, Борислав та Трускавець.

Робочу групу створили у складі: голови комісії з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту Богдана Чечотки, голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослава Качмарика, начальник головного фінансового управління ЛОДА Олега Демківа, начальника управління майном спільної власності обласної ради Миколи Бандри, начальника головного управління охорони здоров'я Сергія Федоренка, депутатів обласної ради Михайла Задорожного і Тараса Курчика та міського голови Дрогобича Олексія Радзієвського. Також комісія, беручи до уваги резонансність цього питання, вирішила винести його на чергову сесію, яка відбудеться 6 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ