Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді утворять ще один БЮТ?

Учора, 25 березня, ввечері на засіданні бюро ЛОО партії «Батьківщина» було прийнято рішення про вивчення доцільності створення у Львівській обласній раді депутатської групи, яка б займалася вирішенням господарських питань та втіленням програми лідера партії Юлії Тимошенко. Про це Гал-інфо повідомив депутат Михайло Ваврин.

 

За словами Ваврина, рішення про стоврення такої групи буде ухвалено після того, як буде вивчена можливість створення депутатської групи відповідно до чинного законодавства і регламенту обласної ради. Також ініціативу львівських партійців повинна схвалити рада  Блоку Юлії Тимошенко в Києві.

 

Згідно регламенту, депутатську групу можуть утворити мінімум 5 депутатів. За словам Михайла Ваврина, він ще не знає, хто і скільки осіб до неї могли б увійти. Планується, що група буде стоворена на основі членів партії. Втім, до неї можуть увійти і позапартійні та позафракційні депутати.

 

У відповідь на уточнююче запитання, чи не означає це створення в обласній раді фактично двох БЮТів, Ваврин відповів: «Ну чому два БЮТи, БЮТ один. Депутатську групу ми створюємо для вирішення економічних і господарських питань».

 

Нагадаємо, 11 березня у четверговому номері газети «Експрес» з’явилося інтерв’ю з головою ЛОО партії «Батьківщина» Іваном Деньковичем, який заявив, що в облраді створена мафія, яка на корупційній основі контролює прийняття рішень. Зокрема назвав прізвища депутатів Я. Дубневича, П. Клодія, М. Коваля.

 

Нагадаємо також, що 20 березня, відбулося засідання бюро Львівської обласної організації партії «Батьківщина», під час якого було розглянуто питання про ситуацію у фракції БЮТ у Львівській обласній раді.

 

Як стало відомо Гал-інфо з джерел, бюро ухвалило рішення вивести зі складу бюро ЛОО партії «Батьківщина» редактора газети «Наша Батьківщина» Василя Семена та голову Яворівської районної організації партії Івана Стецьковича.

 

На цьому ж засіданні було ухвалено рішення про виключення з партії Івана Стецьковича, Василя Семена, заступника голови Львівської облради Романа Ілика та депутата облради Ігоря Сенишина.

 

Також бюро ухвалили рішення виключити зі складу фракції в обласній раді крім перерахованих вище осіб депутатів Ярослава Дубневича та Михайла Сендака.

 

Крім цього, бюро скасувало усі рішення, які були напередодні ухвалені фракцією, зокрема про обрання головою фракції Івана Стецьковича. Було розглянуто заяву Людмили Козак про її відхід з посади голови фракції і ухвалено рішення провести на наступному тижні розширене засідання бюро з питання обрання нового голови.

 

Нагадаємо також, що учора, 25 березня, відбулося засідання фракції БЮТ в облраді, на якій двома третинами голосів Івана Стецьковича обрано головою фракції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ