Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській облраді звернулися до Генпрокурора та СБУ з приводу Зварича

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради було зачитано звернення до Генпрокурора України Медведька та в. о. голови СБУ Наливайченка з приводу ситуації навколо екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича. Відповідне звернення зачитав депутат Львівської облради, уповноважений представник депутатської групи Львівської обласної ради „Нова Галичина” Тарас Батенко.
У зверненні зокрема йдеться, що корупційний скандал навколо Зварича шокував громадськість Львівщини і підірвав довіру до судової гілки влади.
„Цинізм виправдальних пояснень колишнього судді Зварича у ЗМІ перевершують межі людської моралі та діючого в Україні законодавства, – йдеться у зверненні. - Ця історія накладає печать сорому не тільки на судову систему, а й на інших представників влади, які можуть виявитися фігурантами даної справи. Ми не хочемо, щоб цей корупційний скандал кинув тінь на усі гілки влади Львівщини, негативно відбився на репутації регіону, тому звертаємося з проханням особисто подбати, щоб справа Зварича була вирішена ще до наступних президентських виборів”.
Водночас „Нова Галичина” наполягає, щоб по завершенню слідства були оприлюднені всі прізвища касетного корупційного скандалу у регіональних та національних ЗМІ.
„Країна має знати не лише своїх героїв. Лише чесна, відповідальна та законослухняна влада може відновити довіру до себе і забезпечити демократичних розвиток української держави, де кожен громадянин почувався б захищеним, а зло було б покаране”, - зазначив Тарас Батенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ