Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській ОДА констатували провал програми соціально-економічного розвитку

У Львівській області, фактично, провалили виконання програми соціально-економічного розвитку на 2013 рік. Про це йшлося сьогодні, 20 січня, на засіданні Колегії Львівської ОДА.

Перший заступник голови ОДА Олексій Сторчило у своїй доповіді зазначив, що поставлені програмою завдання торік виконані не були, за соціально-економічними показниками Львівська область посідає 24 місце в Україні.

Він зауважив, що рівень виробництва у традиційно прибутковій для Львівщини харчовій промисловості залишився таким же, як у 2012 році. При цьому значно скоротили виробництво Лікеро-горілчаний завод, Перша приватна броварня, завод «Гетьман» і Львівська пивоварня.

Олексій Сторчило також повідомив, що торік на Львівщині сталося значне скорочення в галузі машинобудування (за рахунок Дрогобицького заводу автомобільних кранів), хімічний промисловості, видобутку вугілля (-23% порівняно з 2012 роком).

Втім, найбільше уваги під час доповіді першого заступника приділили сільському господарству, за темпами розвитку якого Львівська область посіла 15-16 місце в Україні.

Як зазначив Олексій Сторчило, в області спостерігається падіння поголів’я худоби , значне зниження рослинності, орні землі використовуються нераціонально.

Голова Львівської ОДА Олег Сало перервав доповідь і зажав пояснень у заступника директора департаменту АПР Романа Верещинського. Той намагався пояснити падіння рослинності низьким врожаєм картоплі, який спричинили погодні умови і цінова ситуація на ринку.

«Чому в Тернопільській та Івано-Франківській області краща ситуація? У них що, погода інша була?», – обурювався Сало.

Він доручив профільному заступнику Мирославові Богірі проконтролювати ситуацію і з’ясувати, чим займаються керівники профільних підрозділів.

Також обурення викликали і темпи приросту будівництва. Відтак, голова ОДА поставив питання про доцільність тримати у відповідному департаменті 35 працівників, можливо, краще скоротити до 10.

Сторчило також у своїй доповіді зазначив, що торік середня заробітна плата в області становила 2 912 грн, що є в межах планового завдання. При цьому, зазначив він, заборгованість із зарплат знизилася на 10 млн грн і зараз становить близько 48 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ