Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській ОДА критикують роботу у сфері зайнятості населення

Виконувач обов’язків голови Львівської ОДА Валерій П’ятак сьогодні під час проведення Колегії ЛОДА розкритикував роботу у сфері зайнятості населення у 2007 році.
 Під час своєї доповіді Валерій П’ятак похвалив відкритий тиждень тому центр зайнятості у Львові. «Усі, хто ще там не був, поїдьте, такого центру я ніде у Європі навіть не бачив», — сказав він. «Проте ми повинні говорити не статисткою, а вкладати у неї реальний зміст, щоб була користь від роботи. Зокрема ми повинні дбати про те, щоб майбутні працівники мали натхнення працювати за певною професією», — зазначив в. о. голови ЛОДА.
«Ми можемо допомогти інвестору фінансувати ПТУ, щоб отримати потрібні йому кадрові ресурси. Адже саме інвестор сьогодні задає моду на професії – що йому потрібно на ринку праці. І ми повинні цьому тільки сприяти», — сказав він.
Він також наголосив: «Є ПТУ, але багато із них не дають потрібних кадрів, а також використовують свої приміщення недостатньо ефективно. Ми повинні навести лад у закладах ПТУ: ті, які готують потрібні кадри, потрібно фінансувати, а ті заклади, де готуються «гоголівські душі», щоб потім віддати кадровий ресурс сусідній Польщі, не будуть отримувати додаткового фінансування, адже не слід дозволити, щоб ми «готували» спеціалістів не для себе», — додав він.
Із його слів, станом на сьогодні у Львові не можна знайти токаря із зарплатою у 1000 доларів. «Це вилика проблема, що випускники шкіл свідомо не йдуть на певні спеціальності. Сьогодні на колегії ЛОДА я почув що у нас немає проблеми із підготовкою. Кадрів, так, її немає, однак є проблема із якістю та якісною підготовкою кадрів. Є проблема якості робочої сили, зокрема промисловості, будівельників, адже вже за 3 роки у нас не буде чим кадрово забезпечувати спеціалістами таких галузей, як будівельники чи токарі, не буде спеціалістів робочих професій. Ми з вами не хочемо і не можемо допустити, щоб за 3 роки у нас працювали представники «жовтої раси», проте це реальність до якої треба бути готовою. Нам потрібні кадри зокрема і на будівництво в контексті підготовки до проведення Євро-2012. Ми ж не хочемо, щоб сюди масово їхали будувати представники «жовтої раси», оскільки в нас немає відповідних спеціалістів», — зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ