Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській ОДА обговорили план допомоги мешканцям Алчевська

28 січня 2006 року у Львівській обласній державній адміністрації відбулася нарада за участю голови Львівської ОДА Петра Олійника, заступників голови ЛОДА, на якій обговорили план допомоги мешканцям Алчевська (Луганська область), котрі залишилися без теплопостачання.
Як зазначив Петро Олійник, ситуація в Алчевську справді надзвичайна — без тепла залишилося понад 100 тисяч мешканців, а також 7 шкіл, 13 дитячих садочків. 
«У мене відбулася розмова з головою Луганської облдержадміністрації Геннадієм Москалем, і виявилося, що у Алчевську стан фактично шоковий, — розповів Петро Олійник. —  Я вважаю, що це найбільша аварія в нарямку теплопостачання у незалежній Україні».
 «Ми відправимо потяг, — зазначив голова Львівської ОДА, — з вагоном, де можна буде зігрітися і прохарчуватися.”
«До нас поступила команда, що потрібні зварювальники, а також спецодяг і різаки, — розповів перший заступник голови Львівської ОДА Мирослав Сеник, — тому ми скерували для допомоги більш як 20 чоловік.”
«Ми сьогодні відправимо групу з трьох чоловік, зокрема, заступника начальника управління надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації, заступника начальника житлово-комунального господарства. Перед нами стоїть завдання визначити, які об’єкти нам потрібно робити, скільки людей потрібно для роботи, що цим людям потрібно. Це буде група, яка має виконати той обсяг робіт, який нам буде визначений», — наголосив Мирослав Сеник. На його думку, причиною трагедії є тариф на теплопостачання, який становить 30% собівартості.
«І тут криються всі причини — у такому ставленні до комунального господарства», — додав він.
Згідно з урядовою телеграмою, яку зачитав під час наради Мирослав Сеник, внаслідок надзвичайної ситуації державного рівня, яка виникла в Алчевську Луганської області залишилося без теплопостачання 602 багатоквартирних будинки, в яких мешкає понад 75 тисяч осіб. І тому, за словами першого заступника голови ЛОДА, «треба, щоб ця група виїхала, оцінила обсяг робіт, котрі  треба виконати, які матеріали потрібні».
«Ми знайдемо гроші і завтра за один день оцінимо обсяг робіт, крім того, вже можна почати демонтаж. Підписуємо розпорядження про виділення коштів з надзвичайних ситуацій, закуповуємо необхідні матеріали, вантажимо все це на 20-тонний автомобіль, який повезе все те, що потрібно», — додав Петро Олійник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ