Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА обговорили ситуацію з безпекою туристів на гірськолижних об’єктах області

Сьогодні у Львівській ОДА відбулася нарада щодо ситуації з безпекою туристів на гірськолижних об’єктах області. Як розповів «Гал-info» заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, участь у нараді взяли представники відомств, які безпосередньо забезпечують режим безпеки на туристичних об’єктах - це управління МНС, Держпромгірнагляд, управління туризму.
 «Ми обговорили ситуацію щодо безпеки на гірськолижних туристичних об’єктах на території Львівщини, зокрема особливу увагу приділили обговоренню випадку, що стався 7 січня на туристичній базі «Захар Беркут» на Сколівщині, — зазначив Тарас Батенко. — Зараз ми готуємо відповідне розпорядження голови ЛОДА, яке буде підписане вже завтра щодо забезпечення безпеки під час відпочинку на туристичних об’єктах».
За його словами, відповідно до цього розпорядження Держпромгірнагляду доручено здійснити перевірки підйомних механізмів (на 20 об’єктах), зокрема в оперативному режимі перевірити Славське, оскільки на багатьох гірськолижних об’єктах є застарілі підйомні механізми.
Ще одним пунктом розпорядження є заключення договорів з керівниками туристичних комплексів, в яких би чітко була прописана зарплата та кількість працівників гірничо-рятувальної служби.
Заступнику начальника управління культури і туризму ЛОДА Андріану Кліщу доручили створити робочу групу, яка підготує обласну програму безпеки туристів; її буде направлено до Кабінету Міністрів для вироблення відповідної нормативної бази.
Нагадаємо, 7 січня зламалась провідна станція канатно-крісельної дороги на туристичній базі «Захар Беркут» у Сколівському районі, в результаті чого 150 туристів понад 6 годин провели у кріслах на підйомнику.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ