Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА провели нараду щодо будівництва та експлуатації автомобільних доріг Львів-Краковець та Львів-Броди

18 березня т. в. о. голови Львівської облдержадміністрації Микола Кміть провів нараду щодо будівництва та експлуатації автомобільних доріг Львів-Краковець та Львів-Броди на умовах концесії. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської ОДА.
Участь у нараді також взяли: перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак, начальник Головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку ЛОДА Степан Лукашик, начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Ігор Завійський, голова Спостережної ради ВАТ „BNK Розточчя СТ”, президент NDI S.A.(Республіка Польща) Єжи Гаєвський та інші.
Під час наради було прийнято рішення про те, що обласна державна адміністрація підтримує компанію NDI S.A у питанні будівництва автомобільної  дороги Краківець – Львів та Львів-Броди за умови, що дана компанія у найближчий час розробить конкретний графік будівництва і проектування частини дороги, а також погодить цей графік із Львівською обласною державною адміністрацією, Державною службою автомобільних доріг,  Міністерством фінансів України, Міністерством економіки України та Кабінетом Міністрів.
У ході наради також йшлося про те, що з початку реалізації даного проекту при ЛОДА буде створено постійно діючий моніторинговий центр, де кожних два тижні розглядатимуться питання будівництва дороги.
 Єжи Гаєвський повідомив, що у понеділок, 17 березня, відбулася розмова представників „Укравтодору” та компанії NDI S.A, під час якої було досягнуто  домовленості, про те, що  впродовж двох тижнів слід визначити форми компенсації та гарантії сторін щодо забезпечення окупності проекту на будівництво концесійної дороги для того, аби компанія NDI S.A приступила вже цього року до будівництва відрізку дороги від Краківця до Львова.
Микола Кміть наголосив, що Львівська ОДА підтримуватиме того концесіонера, який отримає право на будівництво автомагістралі та дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань.
„Якщо компанія NDI S.A не забезпечить виконання робіт у визначені терміни, то обласна адміністрація  ініціюватиме питання  щодо заміни концесіонера через оголошення міжнародного тендеру”, — сказав Степан Лукашик.
Автомобільна дорога Львів - Краковець належить до Міжнародного транспортного коридору №3, протяжність автодороги — 84 км. На сьогодні уже розроблено та затверджено проектно-кошторисну документація на будівництво автодороги Львів - Краковець  (стадія „Проект”); проведено тендер на розробку проектно-кошторисної документації  (стадія „Робоча документація”) на будівництво автодороги; завершено відведення земельної ділянки під концесійну автодорогу; завершено підготовчі роботи на I-й черзі будівництва (ділянка Краковець-Яворів) та археологічні дослідження на всьому напрямку траси, тривають підготовчі роботи на II-й та  III-й чергах.
Автомобільна дорога Львів-Броди довжиною 78,8 км є продовженням концесійної автодороги Львів-Краковець в зоні дії міжнародного транспортного коридору № 3 Берлін-Вроцлав-Львів-Київ.
На відрізку автомобільної дороги Львів-Броди уже вибрано напрямок траси концесійної автомобільної дороги Львів-Броди; проведено тендер на розробку проектно-кошторисної документації (стадія „Проект”) на будівництво автодороги; проводяться роботи погоджувально-дозвільного характеру з резервування земельних ділянок під будівництво.
Загалом вартість дороги на цих відрізках становитиме близько 1 млрд євро.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ