Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА створили штаб із запобігання пожежам

За розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка створено обласний штаб для координації дій з проведення заходів щодо мінімізації можливих наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2011 році, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Обласний штаб створено з метою запобігання виникненню пожеж у лісових масивах, лісопосадках, на торфовищах, сільськогосподарських угіддях області та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежною небезпекою.

Голова Львівської облдержадміністрації наголосив на необхідності посилити роз’яснювальну роботу з населенням щодо заборони самовільного випалювання рослинності або її залишків та про негативний вплив таких пожеж на довкілля.

«Керівники території, дорожні господарства, правоохоронці повинні долучитися до роботи над тим, щоб провести роз’яснювальну роботу серед населення, дітей щодо неприпустимості спалювання трави.

Люди повинні розуміти наскільки шкідливий дим для здоров’я, навколишнього середовища. Крім того, всі ми пам’ятаємо випадок, коли на трасі Одеса-Київ через спалювання трави сталось ДТП за участю 10 автомобілів», – зазначив М.Цимбалюк.

У районах області буде створено та організовано роботу аналогічних штабів для координації дій з проведення заходів щодо мінімізації у межах підпорядкованих адміністративних територій можливих наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою.

Згідно розпорядження голови ЛОДА буде проводитися щоденний моніторинг стану пожежної безпеки в природних екосистемах, а також буде вжито невідкладних заходів щодо недопущення у весняно-літній пожежонебезпечний період самовільного випалювання населенням рослинності або її залишків.

Нагадаємо, що впродовж 13-27 березня у Львівській області було зафіксовано 86 випадків горіння сухої трави, затримано за підпал трави 123 людини та здійснено 101 виїзд пожежних підрозділів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ