Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА відбулось виїзне засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти

У середу, 14 вересня, у залі засідань Львівської обласної державної адміністрації відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти "Про стан законодавчого врегулювання організації навчально-виховного процесу з учнівською та студентською молоддю і заходи щодо її удосконалення на прикладі Львівської області". Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Приємно, що засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому вирішуються загальнонаціональні питання, відбувається саме на Львівщині, - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. - Наша область показує одні із кращих результатів ЗНО, а у п’ятірку найкращих навчальних закладів України входить Львівський національний університет імені Івана Франка і Національний університет "Львівська політехніка". На Західній Україні, особливо у нашій області, ми відчуваємо інтерес у наших спеціалістах з боку Європи. Тому зараз ми в першу чергу повинні урегулювати проблему підготовки фахівців та затребуваності їх на ринку праці, аби готувати кадри, яких держава потребує". 

Під час засідання учасники обговорили важливі питання освітньої галузі, зокрема, проекти законів України "Про освіту", "Про професійну освіту", Концепцію "Нова українська школа", роль і місце освітньої галузі у забезпеченні збалансованого соціального і економічного розвитку області. Також на зустрічі йшлось про забезпечення рівного доступу до якісної освіти та про реалізацію державної політики в галузі освіти.

У заході взяли участь народні депутати України - члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів Львівської області, представники освітянської громадськості.

Після засідання члени Комітету відвідають Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу, Львівську спеціалізовану загальноосвітню школу І ступеня № 53 та Національний університет "Львівська політехніка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ