Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівській опері планують модернізувати сцену

Сцену Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької планують відремонтувати та оновити. На модернізацію знадобиться понад 100 млн.
Фото Олена Ляхович

Про це у коментарі Гал-інфо розповів генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун.

“Ми виграли у бюджетному комітеті проєкт на модернізацію сцени.  Він коштував 106 млн, але зараз закінчуються проєктно-кошторисні роботи й вартість збільшиться до 120 млн. Проєкт включає повне покриття сцени, зміну всіх механізмів коліс, зміну обладнання для радіосповіщення по всьому театру, бо воно застаріле, зміну світла. Також сподіваємось, що оркестрова яма буде підійматися та опускатися. Плануємо змінити пожежну завісу, бо вона надто громіздка”, - розповів Василь Вовкун. 

Він також додав, що вже є затверджена проєктно-кошторисна документація по ремонту опери.

“Театр вже 25 років без ремонтів.  Ця зима для нас була нелегка, бо почав протікати дах над дзеркальною залою та над сценою.  У проєкті “Велике будівництво” ми не пройшли, але це очевидно тому що ми виграли тендер на модернізацію сцени, тож  ремонт доведеться робити своїми коштами”, - зазначив Василь Вовкун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ