Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері відбулась прем’єра «Веселої вдови»

Минулої суботи, 3 лютого, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулась прем’єра оперети угорського композитора Франца Легара «Весела вдова».
 Прем’єра мала великий успіх і в залі майже не було вільних місць, в тому числі завдяки іноземним глядачам (переважно польським), які по завершенні вистави вдячно аплодували львівським акторам. Тадей Едер – генеральний директор та художній керівник театру – виголосив промову, в якій дякував глядачам за те, що вони й надалі продовжують цікавитись театром, не зважаючи на так зване глобальне мистецтво –  телебачення, Інтернет і т. д. Він закликав робити так і надалі, адже театр і актори існують лише завдяки і задля глядача.
Музичний керівник постановки оперети – заслужений діяч мистецтв Михайло Дутчак, режисер-постановник – Галина Воловецька, диригент-постановник – Ірина Стасишин.
«Весела вдова» – одна за найвідоміших і найпопулярніших серед глядачів оперет Франца Легара. У ній є багато модних танців, що народжувалися в Європі у першій половині ХХ ст., не зважаючи на те, що композитор здебільшого притримувався угорських національних інтонацій і ритмів і часом використовував фольклорні мотиви різних народів, які були ближчими чи дальшими сусідами угорців. Лібретто оперети позначене досить типовими для того часу темами: гроші, інтриги і таємниці, боротьба закоханих за свої почуття, щасливий кінець.
„Весела вдова” вперше була поставлена у 1905 році у Відні. У Львові прем’єра цієї оперети відбулася в 1968 році.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ