Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері відбулась Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України

Учора, 22 січня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбулась Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України. Участь у ній взяли військові, громадські активісти, а також влада міста та області. Привітав присутніх міністр соціальної політики України. Павло Розенко. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На початку урочистої частини зі словом виступив курсант Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, учасник антитерористичної операції, нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня, Володимир Сірків.

«Ще рік чи два роки тому слово «соборність» ми  сприймали зовсім по-іншому. Війна внесла свої корективи. Сьогодні це не тільки День Соборності – це день наших героїв. Багато з тут присутніх сьогодні були на Личаківському кладовищі. Ми вшановували пам'ять Вербицького, нашого пластуна Гурняка, наших героїв, які рік тому вийшли першими під кулі. Вони першими вийшли захищати нашу соборність.

Чому у 1918 році нам не вийшло отримати державу до сьогоднішнього дня? Зрада, продажність і, щонайстрашніше, відсутність єдності. Що має статися, щоб українці з’єдналися воєдино? Щоб усі, кого ми обираємо до влади, кому ми делегуємо право від нашого імені керувати, розуміли, що держава – це як Бог, це святе? Кожного дня гинуть наші українці, кожного тижня ми маємо тут похорон – у Львові, у Львівській області. Дай Бог, щоб усі ті випробування, які ми з вами проходимо, робили нас сильнішими, щоб ми пишалися один за одного, щоб були гідними тих наших героїв, яких сьогодні згадуємо», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, за сумлінне виконання службових обов’язків, особисту участь у захисті територіальної цілісності держави в ході проведення антитерористичної операції та з нагоди Дня Соборності України міський голова Львова Андрій Садовий вручив 4 монети із зображенням Короля Данила Галицького.

Від імені громади міста було вирішено відзначити: Савку Романа Васильовича – капітана медичної служби, старшого ординатора хірургічного відділення 66-го військового мобільного госпіталю Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, Саківського Романа Івановича – полковника запасу, доцента кафедри інженерної техніки факультету підготовки спеціалістів інженерних військ та військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Романчука Романа Юрійовича – старшого лейтенанта, командира роти снайперів 80-ї окремої аеромобільної бригади, Ферена Олега Ігоровича – солдата, водія. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ