Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській опері відбувся фестиваль „В країні оперетки та музики” під патронатом дружин Президентів України та Польщі

8 вересня в рамках Четвертого фестивалю „Галичина”, що тривав з 1 по 10 вересня, у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся концерт „В країні оперетки та музики”.

Організаторами цієї музичної події були Фундація Dziedzictwo та генеральний консул РП у Львові під почесним патронатом дружин президентів Польщі – Марії Качинської та України – Катерини Ющенко.
Зустріч розпочалась офіційною частиною, під час якої генеральний консул РП урочисто привітав всіх, хто зібрався в залі Львівської опери, та прочитав лист пані Марії Качинської, скерований до учасників концерту, котра між іншим написала: „В Європі, що об’єднується, дуже важливим є взаємне пізнання культур сусідніх народів, звичаїв та релігій – так  для добросусідських стосунків. Контекст фестивальних зустрічей „Галичини” є дуже цінний. Він сприяє відточенню приязних контактів, взаємних порозумінь та толерантності.” Наступний лист, від Катерини Ющенко, прочитала Ольга Штопало-Бенц, заступник міністра культури та туризму.
В артистичній частині опереткові твори та музичні презентували відомі співаки: Гражина Бродзінська, Анджей Костржевський, Міхал Мусьол і Роман Трохимчик, танцюристи балету Львівської опери, а музичний супровід здійснила Перемишльський камерний оркестр під керівництвом Пйотра Тарчоліка. Понад тисяча учасників урочистостей належали до особистостей, що репрезентують  український світ політики, культури, науки та бізнесу. Владу області представляв голова Львівської облради Мирослав Сеник, також прибули представники польської громади Львова та учасники Фестивалю з Польщі та України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ