Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОВА презентували обласний конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

На Львівщині відсьогодні стартує обласний конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва. Конкурс має на меті відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.
фото - пресслужба ЛОВА

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Крім цього, він спрямований на патріотичне виховання майбутніх поколінь на прикладі подвигів українських захисників, таких як Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції гідності та офіцер Збройних Сил України.

Презентація конкурсу відбулась під час брифінгу до Дня журналіста. 

"Серед мрій Тараса був задум створити власний телеканал, в ефірі якого звучала б глибока аналітика, шедеври кіно, документальні фільми та біографічні проєкти. Ми впевнені, що він втілив би свою мрію якби не війна, яка змінила його покликання з журналіста на військового. Тому премія імені Тараса є своєрідною пам'яттю про нього та вшанування його подвигу", - сказала під час брифінгу мама Тараса Матвіїва Валентина.

Конкурс проводиться у двох напрямках: матеріал розміщений в електронному або друкованому ЗМІ; матеріал розміщений у теле-, радіоефірі. Переможцям конкурсу виплачується премія з обласного бюджету у розмірі 50 тисяч гривень.

Початком конкурсу вважається 6 червня 2022 року. Конкурс триває 60 календарних днів з моменту його оголошення. Прийом заявок на участь у конкурсі здійснюється протягом 30 календарних днів.

"Обласний конкурс має на меті вшанувати Героя України Тараса Матвіїва та створити високоякісні роботи, які стануть інструментом в інформаційній війні для правдивого висвітлення та інформування населення про ті події, які відбуваються на фронті. Надалі ці роботи стануть основою національно-патріотичного виховання на прикладах героїв сьогодення, які зі зброєю в руках захищають Україну від ворога", - зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Для участі в Конкурсі необхідно заповнити конкурсну заявку та додати до неї один медіаматеріал (публікацію, або аудіо- чи відеозапис) у вигляді посилання на цю роботу, яка попередньо опублікована в інтернеті або скан-копію сторінки газети, в якій вийшов конкурсний медіаматеріал.

Конкурс відбудеться в межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області.

Умови до робіт читайте за посиланням.

До слова, від початку війни від рук окупанта загинули 32 працівники засобів масової інформації. З них двоє з Львівщини: кореспондент Віктор Дудар і оператор Юрій Олійник. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ