Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці поставлять пам’ятник студенту

У Національному університеті «Львівська політехніка» започаткували конкурс ідей на створення незвичайного скульптурного образу — пам’ятника студентові. Він розміститься на найбільшому майдані університетського навчального комплексу, там, де щороку відбувається традиційна посвята політехніків-першокурсників у студенти, повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Студентську ініціативу охоче підтримав ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, який сприяв тому,що торік на майдані звели постамент під майбутній пам'ятник.

Як розповідає голова колегії та профкому студентів і аспірантів вишу Богдан Поліщук, метою створення такого пам’ятника є вшанування всіх поколіньнайстарішого вищого технічного закладу Східної Європи та України,нагадування про незабутні роки студентського життя, відтворенняобразу сучасного студентства — найактивнішої танаймобільнішої частини українського суспільства. Крім того пам'ятник символізуватиме демократичні науково-освітянські традиції Львівської політехніки, у стінах якої завжди панували толерантність і повага до студентів.

Організатори конкурсу наголошують, що скульптурний образ майбутнього пам’ятника не обмежується певними усталеними канонами. Це може бути і фігура людини, і певна метафорична абстракція. Головне, щоб було одразу зрозуміло, на честь кого встановлено пам'ятник.Відтак невдовзі для всебічного обговорення представлених проектів в університеті організують виставкутворчих робіт учасників конкурсу, аби визначити найкращі з них.

У творчому змаганні ідей візьмуть участь вихованці університету, а також всі охочі долучитися до цієї цікавої ініціативи.Проект повинен бути узгоджений з скульптором-виконавцем.Переможця конкурсунагородять грамотою та грошовою премією.

Кошти на виготовлення пам'ятника виділять спонсори та меценати, зокрема, члени Асоціації випускників Львівської політехніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ