Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці створять автоматизовану охоронно-пропускну систему

На черговомузасіданніВченоїрадиНаціонального університету “Львівськаполітехніка”, окрім суто академічних питань, пов'язаних із навчально-науковою роботою, обговорювалося і така досить своєрідна тема як запровадження автоматизованої (електронної) охоронно-пропускної системи, повідомила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”.

Як наголосив доповідачпроректорзнауково-педагогічноїроботи університету професорДмитроФедасюк., це масштабне нововведення передбачає, зокрема, встановлення турнікетів,ідентифікаціюпрацівниківістудентів з використанням пластиковихпосвідчень та студентських квитків(вжестворюєтьсябазаданих). У планах —комп'ютеризація місцьвахтерів,електроннийобліквидачііздачіключів тощо. Проект будепов'язаний також ізсистемоюзабезпеченняпожежноїбезпеки ідозволитьаналізувати та оптимізувати використанняаудиторногофонду.

До його реалізації залучать кращихфахівців та студентівдвох профільних навчально-наукових інститутів,атакож інших підрозділів,деєспеціалістизтелекомунікації.Участьупроектісприятимепідвищенню їх кваліфікації,слугуватимебазою для студентської практики. Адже вихованці університету будутьзалучатися не лише допроектування івиготовлення необхідного обладнання, алеі його обслуговування.

Чи виникнуть труднощі і перешкоди при запровадженні нововведення? Однезнихстосуєтьсяпропускучерезтурнікетивеликоїмасистудентів,якімайжеодночасноприходятьнапершіпари,або їх евакуації на випадок надзвичайних ситуацій.Ректор Львівської політехніки професор ЮрійБобалозазначив,щонаразізапитаньбільше,аніжвідповідей. Але слід без поспіху поетапно втілювати у життя цей сміливий проект,аджеуніверситетмаєдляцьогодостатнітехнічніікадровіможливості.УхвалоюВченоїрадипередбаченостворенняробочоїгрупидля опрацювання технічногозавданнящодозапровадженняавтоматизованої(електронної)охоронно-пропускноїсистеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ