Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці збирають книги для українських дітей у Польщі

У Національному університеті «Львівська політехніка» стартувала чергова благочинна акція, мета якої – зібрати фонд книг для українських дітей у Польщі. Ініціювала її доцент університету Любов Янків-Вітковська, повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Зібранівидання надійдуть в українські школи, розташовані на півночі Польщі, де живуть українці, чиї батьки і родичі були виселені у повоєнний час під час сумнозвісної операції «Вісла».

Як виявилося, коштів на придбання книг на польській мові у школах не бракує. А от українські книги у Польщі практично не виходять. Відтак ця акція дозволить поповнити шкільні бібліотеки книгами і підручниками на рідній мові.

«Ми закликаємо відгукнутися небайдужих людей зробити подарунок українським дітям у Польщі. Навіть одна книга, принесена однією людиною, стане хорошою підмогою в оволодінні дітьми рідної мови. Акцію зі збирання книг внесено також у сценарій Зимового балу у Львівській політехніці, що відбудеться 11 лютого цього року», – наголошує Любов Янків-Вітковська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ