Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській римо-католицькій катедрі помоляться за відкриття процесу канонізації восьми мучеників-домініканців з Чорткова

У Львівській римо-католицькій катедрі 18 листопада кардинал Мар’ян Яворський відправить Святу Месу з нагоди відкриття процесу канонізації восьми мучеників-домініканців з Чорткова. Потім буде запрошено дієцезійний Трибунал, який складе присягу. Повідомляє сайт Римо-католицької церкви в Україні.
1941 року у ніч з 1 на 2 липня енкаведисти закатували у Чорткові 8 отців та братів-домініканців. 2005 року Генеральний вікарій домініканців у Росії та Україні звернувся до кардинала Мар’яна Яворського з проханням про відкриття процесу канонізації мучеників–домініканців з Чорткова. Конференція Римо-Католицьких Єпископів України під час засідання 8 листопада 2005 року одноголосно висловила згоду на відкриття процесу. Конгрегація у справах святих 10 червня 2-6 року дозволила відкрити канонізаційний процес отця Юстина Спирляка та семи співбратів Ордену отців-домініканців, які мученицьки загинули 1941 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ